0899 933 623 WWW. РЕМОНТИ-СОФИЯ.COM   -   0899 933 623

  • 1 ТАВАНИ И ОБЛИЦОВКИ
    Окачени тавани, скрито осветление, облицовки на стени
  • 4 БАНИ
    Цялостен ремонт на бани, тоалетни и санитарни помещения
  • 5 НАСТИЛКИ
    Ламиниран и дървен паркет, дюшаме, фаянсови настилки и настилки от естествен камък
 

Промоции

 

 

Галерии

Ламиниран паркет

 
Гипсокартон
 
Ремонт на баня
 
ВЪТРЕШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ - ремонти в София на ниски цени

ВЪТРЕШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

 

Предимства и недостатъци на вътрешната топлоизолация 

 

Поставянето на вътрешна топлоизолация винаги е повод за спор . Повечето мнения, които ще чуете са „против”. Не бързайте да взимате решение. Проучете всички предимства и недостатъци и тогава избирайте. Може да се окаже, че тя е подходящата за вас.

        

При вътрешната топлоизолация помещението се затопля и охлажда по-бързо, защото се сгрява само въздуха в него, стените остават студени. Затова е добре да поставите топлоизолация и на тавана. Така ще попречите на топлината да отива на горния етаж на сградата.

 

Когато търсите решение за помещения, в които не се изисква поддържане на постоянна температура, това е подходящ и евтин вариант. Същото важи и за временните офиси или жилища. Не влагате много средства и затопляте стаите бързо с минимален разход на енергия.

 

Вземете предвид и материалите, използвани при строителството на сградата. Ако живеете в стар панелен блок, чиито вътрешни стени са направени от бетон, стиропор и пак бетон, спокойно можете да поставите вътрешна изолация. Във вашето жилище тя ще е с висока ефективност.

         

Във всички останали случаи за съжаление недостатъците на вътрешната топлоизолация натежават на везните. Тя стеснява помещенията. Лесно се образува конденз и мухъл. За да се спасите от конденза, трябва да намерите начин да намалите темепературната разлика между студената стена и изолацията. В общи линии вариантите са няколко: да използвате вата, която смекчава рязката граница между топло и студено; да намалите ефективността на изолацията; да поставите пароизолация; да намерите начин за вентилация (например отвори под тавана) или да намажете стената с дълбокопроникващ грунд. Какъвто и вариант да изберете ще трябва да проветрявате помещението минимум 2 – 3 пъти на ден. При тези условия средната температура в помещението се задържа около 18 градуса през зимата. 

           

Затова огледайте всички недостатъци и предимства внимателно. Помислете дали все пак не си струва да инвестирате повече средства във външна топлоизолация, чиято е ефективност е в пъти по-висока.  

 

 

 
 
 
 

Copyright 2012 - 2023 - design § оптимизация от SmartCode.bg