0899 933 623 WWW. РЕМОНТИ-СОФИЯ.COM   -   0899 933 623

  • 1 ТАВАНИ И ОБЛИЦОВКИ
    Окачени тавани, скрито осветление, облицовки на стени
  • 4 БАНИ
    Цялостен ремонт на бани, тоалетни и санитарни помещения
  • 5 НАСТИЛКИ
    Ламиниран и дървен паркет, дюшаме, фаянсови настилки и настилки от естествен камък
 

Промоции

 

 

Галерии

Ламиниран паркет

 
Гипсокартон
 
Ремонт на баня
 
Външна топлоизолация - ремонти в София на ниски цени

ВЪНШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ

Преди полагането на първия слой от кakьвто и да е материал за топлоизолация е препоръчително стените да се измият за да се отстрани прахта от тях.

Основата, върху която ще се полага топлоизолацията трябва да бъде   плътна и несъдържаща вещества, които намаляват сцеплението, като прах, смазки и други

Основата на сградата е подложена често на механични въздействия. Затова за първия ред от топлоизолационни плоскости по цялата дължина е прпорьчително да се използва екструдиран полистирен. Той е по-твърд от еспандирания и специално обработен от едната страна за задържане на шпакловката.

Нагоре се продьлжава с експандиран полистирен със същата дебелина. Така няма да има нужда от изравняване на двете нива. За лепенето и на двата вида плоскости може да се използва полиуретанова пяна-лепило за полистирен . Тя е част от топлоизолационна система и значително съкръщава времето за полагане на плоскостите. Може да се използва и лепило за топлоизолации

Пяната се нанася по периферията на плоскостта на около 2 cm от ръбовете. Нанася се и една ивица по средата на плоскостта, успоредна на дългите й страни. Веднага след нанасяне на пяната, плоскостта се полага върху стената, потупва се и се притиска леко. Подравняване на повърхностите може да се извършва до 20 минути след полагането.

Особено внимание трябва да се обърне при полагането на плоскостите около прозорците и вратите. Те се подреждат така, че да не се образува фуга по продължение на ръбовете на прозорците. Така се избягва появата на пукнатини в мазилката.

Плоскостите се разполагат с разминаване между съседните редове, така че съединителните фуги да не съвпадат. Това се отнася и за реденето на плоскостите както по външните, така и по вътрешните ъгли на сградата. Те се разминават със застъпване на всеки ред.

За фиксирането на топлоизолационните плочи от стиропор се използват пластмасови елементи за механично закрепване /дюбели/.

При наличие на фуги между плочите, те се запълват с тънки ивици, изрязани от самите плочи. Допустимо е и използването на слабораздуваща полиуретанова пяна

Дюбелите се разполагат в ъглите на всяка плоскост. След фиксирането на стиропорените плоскости преминаваме към полагането на армирания с фибромрежа слой. Ъглите около прозорците и вратата се нуждаят от допълнително усилване . Допълнителното укрепване предотвратява образуването на пукнатини в ъгловите участъци.

Рамките на прозорците и вратите се защитават със специални ъглови PVC профили с вградена фибромрежа. Те също се полагат върху слой от лепилния разтвор и се шпакловат със стоманена маламашка.

След това се започва нанасянето на равномерен слой от лепилния разтвор с назъбена маламашка със зъби 10 мм, започвайки от горната част на сградата. Нанасяната ивица разтвор трябва да е със ширина около 1 метър и 10 сантиметра, съобразена със ширината на мрежата. Бялата лепилно-шпакловъчна смес е с много висока адхезия към минерални основи, полистирен и минерална вата. Гъвкава, парапропусклива и устойчива на неблагоприятни атмосферни условия. За по голяма устойчивост е подсилена с фибри.

Предварително нарязаната фибромрежа се поставя върху пресния лепилен разтвор и се притиска със стоманена маламашка така, че да попадне приблизително по средата на нанесения разтвор. Отделните ленти на мрежата се припокриват около 10 сантиметра.

В рамките на следващата операция, прясно нанесения лепилен разтвор с потопена в него фибромрежа, се заглажда старателно със стоманена маламашка.

Крайната дебелина на шпакловката трябва да е мин. 3мм.

Акрилните, силикатни, силоконови и силикат-силиконови мазилки се доставят под формата на готови за употреба смеси, които се нуждаят единствено от разбъркване. Тънкослойната мазилка се нанася върху основата със стоманена маламашка, под определен ъгъл. Големината на зърното определя дебелината на слоя мазилка. При по-голяма големина на зърното съответно и разходът на материал е по-голям.

Препоръчително е измазването и структурирането на мазилката да се извършва в една технологична операция без прекъсване, от ръб до ръб.

Структурирането се извършва с пластмасова пердашка. Пердашенето може да се прави само когато материалът е влажен. Дребнозърнестата структура на мазилката определя и декоративния ефект наречен камъчета. Той се оформя с кръгообразни движения.

Цената на една такава изолация е между 40и 50лв/м2 и се определя от различните видове материали които се използват

 

 

 
 
 
 

Copyright 2012 - 2023 - design § оптимизация от SmartCode.bg